Bár a meditációnak nincs helyes módja, a csakrákra való fókuszálás kiemelten ajánlott úgy a kezdő mint a haladó gyakorlóknak fókuszuk megerősítésének érdekében.

Mi a csakra meditáció?

A csakrák olyanok, mint testedben lévő spirituális akupunktúrás pontok, melyek – ha meditáció közben rájuk fókuszálsz –, spirituális jólétet nyújthatnak életedben. Javasolt úgy kezdeni, hogy először a köldök, a szív és a harmadik szem csakrára fókuszálunk.

  • Köldök csakra - A spirituális akaraterőd központja. Köldököd alatt körülbelül 5 cm-re helyezkedik el.
  • Szív csakra - Az együttérzés és a szeretet központja, mellkasod közepén található.
  • Harmadik szem - Az intuíció és bölcsesség központja, szemöldököd között és kissé felette helyezkedik el.

Hogyan kezdjem?

Nagyszerű módszer fókuszod és koncentrációd mélyítésére, ha a csakrákra való összpontosítás közben zenére meditálsz. Töltsd le az alábbi albumokat, hogy saját lejátszási listákat tudj létrehozni, és kezdj el reggelente és esténként három-három számra meditálni. Az első számnál fókuszálj a köldök csakrádra, a másodiknál a szív csakrádra, az utolsónál pedig a harmadik szemedre.

 

 
music-morning.jpg

REGGELI MEDITÁCIÓS ALBUM

Album Letöltése

Kinek van szüksége kávéra, amikor van fény? Ezen az albumon tizenöt szám van, melyek segítenek abban, hogy a legtöbbet hozd ki a reggeli meditációdból. Az első öt szám a köldök csakra, a következő öt szám a szív csakra és az utolsó öt szám a harmadik szem meditációs zenéje.

TIPP: Válassz ki egy számot minden egyes csoportból. Fókuszod és kitartásod erősödésével adj hozzá újabb számokat a meglévőkhöz, míg el nem éred, hogy minden egyes csakrádra 5 szám erejéig meditálsz!

 

 
 
 
music-evening.jpg

ESTI MEDITÁCIÓS ALBUM

Album Letöltése

Nincs annál pihentetőbb egy hosszú nap után, mint ráhangolódni a bennünk lévő belső nyugalomra. Ez az album tizenöt számot tartalmaz, melyek segítenek megnyugodni és áthangolódni. Az első öt szám a köldök csakra, a következő öt szám a szív csakra és az utolsó öt szám a harmadik szem meditációs zenéje.

TIPP: Válassz ki egy számot minden egyes csoportból. Fókuszod és kitartásod erősödésével adj hozzá újabb számokat a meglévőkhöz, míg el nem éred, hogy minden egyes csakrádra 5 szám erejéig meditálsz!