SamvarÁrÓl

 
2016-03-12_Unity_Smile-Frame.png

Samvara, az Ajahn (tisztelt tanár) a Vadzsrananadacsarja Buddhista Egyház igazgatója és az észak-kaliforniai Santa Cruz-hegységben található bodhiwoodsi spirituális elvonulóhely apátja. Samvara az indo-tibeti dzogcsen buddhizmus és a karmajóga tanára. Samvara a buddhista titkos tanításokról szóló Megvilágosodás kézikönyve szerzőjeként érthetően osztja meg az autentikus ősi buddhista tanításokat, melynek nyomán a lelki út hozzáférhetővé és könnyen alkalmazhatóvá válik a nyugatiak számára.

Hat éves korától tanult harcművészetet, csikungot, tajcsit és kínai orvostudományt Wai Lee mester útmutatásai szerint. A Shaolin-kolostor szerzeteseihez hasonlóan, Samvarát buddhista mestere tanította meg arra, hogyan alakítsa a harcművészeteket lelki gyakorlattá.

Húsz éves korában buddhista szerzetessé avatták. Buddhista mesterétől, Ram Rinpocsétől megkapta az útmutatásokat és átadásokat, hogy beavatást nyerhessen a dzogcsen buddhista misztika legmagasabb szintű tanításaiba.

Samvara szerzetesként elsősorban Ram Rinpocsével tanult, de a Naropa Intézetben és a Kopan-kolostorban is végzett tanulmányokat. Útja során más magas szintű mesterektől, rinpocséktől, szádhuktól és khenpóktól is tanult, mint például: Acharya Tshewang Khenpo, a tisztelt Nyingma Dakini Jógamester Yuan Miao, Khenpo Yurmed Tinly Rinpoche és a Himalája magas szidhái.

Samvara mélyreható gyógyító. Több mint harminc évnyi kínai gyógyászattal való foglalkozással a háta mögött, részesült a tibeti Nyingma Dakini Gyógyító Buddha jóga tanaiban és átadásaiban, és az Armruth Chikitse ősrégi indiai gyógyító gyakorlatában. Ajahn az öngyógyítást tanítja, és hatásos csoportos gyógyító átadásokat végez szemináriumain.

Samvara spirituális tanulmányi központot nyitott San Franciscóban és Budapesten. Inspiráló spirituális zarándoklatokat vezet szent helyekre az egész világon, köztük Indiába, Kínába és az észak-amerikai őslakosok által lakott délnyugati régióba.

Mint a buddhista misztika tanítója több mint 20 éve, Samvara a fény csodájáról ismert.
Szemináriumai során mélyreható ezoterikus tanításokat (titkos tanításokat) oszt meg a fény és a bölcsesség közvetítésével. A szemináriumon résztvevők gyakran számolnak be arról, hogy Samvara körül és az egész helységet betöltően fehér és arany fényeket látnak. Samvara szeretetet, együttérzést, humort és fény áraszt.