Amerikai zen

Amerikai ZenKiotó, Japán egykori császári fővárosa történelméről, hagyományáról és buddhista kultúrájáról ismert. Már egészen kicsi korom óta boldogsággal töltött el, hogy ezt a várost otthonomnak nevezhettem. Talán tökéletesen boldogan tölthettem volna az egész életemet ott, de idővel különös sóvárgást kezdtem érezni  valami meghatározhatatlan után, ami sokkal a születésem előttről származónak tűnt, mégis, már sokkal azelőtt elmúlt vagy elveszett. Ezt az érzést senkinek nem tudtam elmagyarázni, még magamnak sem, mégsem csillapodott.

Próbáltam utánajárni, meglátogattam a híres templomokat, és imádkoztam a szobrokhoz, de csak arra jöttem rá, hogy mindaz, amit szerettem Kiotóban és Japánban, a múlthoz tartozott. Úgy éreztem, mintha idegen országban élnék. Ahogy egyre jobban elszigetelődtem, kezdtem kétségbeesni. Kiutat kerestem, és amint elvégeztem a középiskolát, elhagytam Japánt. Miután éveket töltöttem „spirituális vásárolgatással”, teljesen váratlanul megtaláltam, amit kerestem. Egy nagyon magas, szőke, kék szemű, öltönyös amerikai alakjában jelent meg, aki történetesen zendzsi volt, azaz teljesen megvilágosodott zen mester, és zent tanított a nyugati féltekén.

Ez a könyv azoknak a személyes tanácsoknak, javaslatoknak és tanításoknak a gyűjteménye, amit a Zendzsi adott a tanítványainak - köztük nekem is -, miközben amerikai zenre tanított bennünket. Kívánom, hogy a szavaiból áradó fény, bölcsesség, erő és humor lepjen meg, és világosítson meg téged is!

Y. Ohta

Ár: 1980 Ft

MEGVESZEM!